U LOV PO LOVAČKE PRIČE

Izuzetnost i bogatstvo flore i faune na prostoru Regije Zapadna Srbija uslovili su posebne režime zaštite određenih delova Regije, ostavljajući dovoljno prostora ljubiteljima lova. Na raspolaganju je devet organizovanih lovišta u kojima se može loviti divlja svinja, srna, zec, fazan, jarebica, prepelica i predatori.

Više od tri hiljade lovaca organizovano je u lokalna lovačka udruženja koja organizuju različite atraktivne lovne manifestacije. Hajka na vuka, Lov na lisicu i Sabor lovaca na Zlatiboru sadržaji su koji okupe i do dve hiljade učesnika. U zlatiborskom lovištu, površine 59.000 ha, moguće je loviti, osim vuka i lisice, i srneću divljač, divlju svinju i prepelicu.

Po tome su poznate i planine oko Ivanjice, Lisja stena kod Priboja, kao i deo Tare. U Novoj Varoši lovno područje pokriva više od 50 ha. Lovi se u grupama krupna i sitna divljač. U ariljskom kraju najčešće se lovi u selima Visoka, Severovo, Dobrače i na planini Golubac. Ovde možete loviti fazana, zeca, divlju svinju, srnu, lisicu.

Lovačko udruženje “Branko

Đonović“, Arilje,

+381 31 891 476