Uživanje u pokretu...

Zahvaljujući geografskim i prirodnim osobenostima Regije Zapadna Srbija, možete birati među različitim sadržajima rekreacije u prirodi. Avanturistički duh i mašta, sjedinjeni u intenzivno osećanje uživanja, vode vas u vožnju biciklom na uređenim stazama kroz mirisne šume Tare, Zlatibora, Golije i Zlatara, nestvarnu prirodu kanjona reke Uvac…

Konfiguracija terena u Regiji Zapadna Srbija presudno će uticati na vaš izbor trase za biciklističku vožnju. Od onih lakih za početnike, preko srednjih za rekreativce, do onih teških za zaljubljenike u planinsku vožnju biciklom.

biciklizam

Krenite od ariljske kružne pešačko – biciklističke staze na brdu Klokoč u dužini od 4 km, a ona će vas odvesti do istoimenog vidikovca.

U ravničarskoj Požegi, korišćenje asfaltnih puteva za vožnju bicikla oprobani je recept preko različitih biciklističkih takmičenja, a rekreativci, već godinama, redovno koriste pravac Kosjerić – Arilje.

Ako želite da se oprobate u okolini Ivanjice tu je Jankov kamen, Bojevo brdo, Tičar jezero, Grački krst ili jezero Okruglica. Takođe, pravac od Prilika do Mučnja i dalje do Štitkova je zanimljiv i izvodljiv.

Kamena Gora iznad Prijepolja je pogodna za bicikliste, a posebno zanimljivom se pokazala vožnja od Sopotnice do Tičijeg polja, pre svega, zbog svoje atraktivnosti.

Novovaroški kraj najpotpunije ćete upoznati vožnjom na biciklističkoj stazi: Zlatar – Drmanovići – Radijevići – Šipovik – Akmačići – Gujaničića mala – Pavlovića most – Božetići – Štitkovo – Katići. Na nadmorskoj visini od 1250 m vožnja biciklom odvešće vas do skrivenih, a idealnih mestašca za odmor, rekreaciju i uživanje, i leti i zimi.