Selo Ježevica

Nalazi se pored regionalnog puta Požega – Divčibare na 15 km udaljenosti od Požege.

Ovaj predeo poznat je po živopisnim selima Dobrinja, Ježevica, Tometino Polje… Nepregledno prostranstvo livada, borovih šuma, lepo uređenih domaćinstava i blizina najveće istorijske vrednosti spomen-kompleksa Miloša Obrenovića, čine najveće bogatstvo ovog sela. Ljubazni domaćini srdačno će vas dočekati i predstaviti vam sve čari ovog sela uključujući i ukusne domaće specijalitete.

Selo Rupeljevo

Nalazi se na 7 km od Požege, sa leve strane magistralnog puta Požega-Užice. Selo je smešteno na obroncima Blagaje sa izuzetno lepim pejzažima, a šetnjom kroz prirodne lepote i čist vazduh uređenim pešačkim stazama, dolazite do poznatog  sela Zlakusa – Potpećke pećine, Terzića Avlije i proizvoda od grnčarije.

Selo Roge

Udaljeno je 12 km od Požege,na obroncima Blagaje,  na nadmorskoj visini od 540 m. Kada se zaželite mira, tišine i dodira sa netaknutom prirodom,  tada je selo Roge idealno mesto za to.

Selo Roge poseduje izvor termo-mineralne vode koja leči mnoga oboljenja (bolesti zglobova, nervnog sistema,hronični reumatizam), a oko izvora grupisano je više lepo uređenih domaćinstava koja se bave seoskim turizmom.

Reka Rzav koja protiče kroz ovo selo, ubraja se u najčistije u Evropi i jedno je od većih staništa potočne pastrmke.