Požega

Selo Ježevica

nalazi se pored regionalnog puta Požega- Divčibare na 15 km udaljenosti od Požege. Ovaj predeo poznat je po živopisnim selima Dobrinja,Ježevica,Tometino Polje... Nepregledno prostranstvo livada ,borovih šuma, lepo uređenih domaćinstava i blizina najveće istorijske vrednosti spomen-kompleksa Miloša Obrenovića,čine najveće bogatstvo ovog sela. Ljubazni domaćini srdačno će vas dočekati i predstaviti vam sve čari ovog sela uključujući i ukusne domaće specijalitete.

Selo Rupeljevo

nalazi se na 7 km od Požege, sa leve strane magistralnog puta Požega-Užice. Selo je smešteno na obroncima Blagaje sa izuzetno lepim pejzažima,a šetnjom kroz prirodne lepote i čist vazduh uređenim pešačkim stazama,dolazite do poznatog  sela Zlakusa- Potpećke pećine,Terzića Avlije i proizvoda od grnčarije.

Selo Roge

udaljeno je 12 km od Požege,na obroncima Blagaje,na nadmorskoj visini od 540 m. Kada se zaželite mira, tišine i dodira sa netaknutom prirodom,  tada je selo Roge idealno mesto za to. Selo Roge poseduje izvor termo-mineralne vode koja leči mnoga oboljenja( bolesti zglobova, nervnog sistema,hronični reumatizam), a oko izvora grupisano je više lepo uređenih domaćinstava koja se bave seoskim turizmom. Reka Rzav koja protiče kroz ovo selo,ubraja se u najčistije u Evropi i jedno je od većih staništa potočne pastrmke.