ZLATAR – NA PRAVOM MESTU, NA DOBROJ VISINI

I DAN

Polazak autobusa visoke turističke klase iz Novog Sada kod lokomotive u 08.30 časova i vožnja do Beograda. Prijem putnika na parkingu Sava centra u 10.00 časova. Vožnja Ibarskom magistralom preko Gornjeg Milanovca, Čačka, Užica do Nove Varoši, sa pauzom radi odmora i osveženja. Oko 16.00 časova smeštaj u hotel Panorama na Zlataru. Šetnja Zlatarom, vožnja žičarom i panoramsko razgledanje Nove Varoši, poseta manastira Kozme i Damjana, koji je zajedno sa kapelom za paljenje sveća i zvonarom izgrađen od drveta i služi za primer kako treba graditi crkvene građevine ne narušavajući prirodno okruženje. 20.00 časova večera, muzički program, noćenje.

II DAN

Posle doručka polazak na Uvačko jezero. Krstarenje katamaranom kroz zaštićeno područje Specijalnog Rezervata prirode Uvac, jedinstveno lepim meandrima reke Uvac, uz posmatranje beloglavog supa i razgledanje Ledene pećine. Ručak na brodiću. Oko 15.30 povratak u hotel Panorama, slobodno vreme za obilazak Nove Varoši - predlog posete Kajmakamiji, velelepnom objektu iz 19. veka, sagrađenom na tada jedinoj ulici čaršije, u kojoj je danas Gradska biblioteka i Zavičajni muzej. Poseta Galeriji „Kvadratura kruga”. 20.00 - 21.30 večera, muzički program, noćenje.

III DAN

Posle doručka poludnevni izlet do manastira Dubnice i Etno selo Štitkovo. Razgledanje sela Štitkova jedinstvene arhitekture, bogate istorije i dobro očuvane tradicije i tajanstvenog manastira Dubnice, sa briljantno klesanim portalima, rozetama, prozorima i oltarskim nišama, koji imaju dugo trajanje i kraljevsko poreklo. U 14.00 časova ručak u hotelu Panorama i povratak u Beograd. Kasni večernji dolazak i završetak programa i usluga.

CENA ARANŽMANA: 80 EUR, plaćanje u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Minimum 25 učesnika

Uključeno: prevoz autobusom visoke turističke klase, 2 komplet pansiona u hotelu Panorama na Zlataru -/dvokrevetne sobe/, ru- čak na brodu-katamaranu, vožnja žičarom, poseta Zavičajnog muzeja i galerije, razgledanje manastira Dubnica i Sela Štitkovo, ulaznicu za Specijalni rezervat prirode Uvac i vožnju katamaranom kroz zaštićeno područje, muzički program.

Rok za prijave 30 dana pre putovanja