VIĐENI STE ZA IVANJICU

U turističkom smislu, jedinstvenost Ivanjice ogleda se, pre svega, u prirodnim potencijalima, gostoljublju i kvalitetnoj hrani.

I DAN

Putovanje počinjemo iz Beograda u 7 h, putujemo do Studenice uz usputna zadržavanja po potrebi. Dolazak u manastir Studenica koji se nalazi 43 km od Ivanjice. Obilazak carske lavre i manastirskog kompleksa. Po obilasku manastirskog kompleksa odlazimo za Ivanjicu. Usput ćemo svratiti do “Drveta ljubavi”. Ručak u hotelu Radočelo u Slatini (mestu koje se nalazi između Studenice i Ivanjice), a mi predlažemo svežu pastrmku – koja je specijalitet kuće. Dolazak u Ivanjicu, smeštaj grupe u Hotel Western City. Kraći predah, pa onda polazak u obilazak gradskog jezgra Ivanjice (“Stare čaršije” - koja je zaštićena ambijentalna celina, Crkve Sv. Cara Konstantina i carice Jelene iz 1836), spomenika čiča Draže, spomenika Revolucije, Kušića hana, kamenog mosta iz 1904, gradskog parka, stare hidrocentrale iz 1911… Slobodno vreme do večere, koja je previđena u restoranu “Vodopad” - mogućnost organizovanja performansa: izvorne pevačke grupe ili starogradska muzika po izboru.

II DAN

Doručak. Odlazak do Golije. Pešačenje po obele- ženim planinarskim stazama i pešačka tura do Jankovog kamena- najvišeg vrha Golije uz pratnju vodi- ča. U povratku je predviđen ručak u prirodi na Tičar jezeru. Odmor i sportske aktivnosti (mali fudbal na prirodnoj travi – preporuka ). U povratku poseta etno domaćinstvu “Golijski konaci” i degustacija specijaliteta kuće: rakija, slatko, džemovi … U večernjim satima povratak u Ivanjicu. Večera u nekom od restorana uz muziku. Noćenje.

III DAN

Doručak. Odlazak na Sjeničko jezero. Poseta etno selu Štitkovo. Pogled sa “Molitve”, vožnja brodom. Povratak ka Ivanjici. U povratku ručak u hotelu Javor na Kušićima. Šetnja obeleženim stazama u okolini – preporučujemo zbog klimatskih fenomena “Ruža vetrova”. Usput kraće stajanje na Palibrčkom grobu gde je po legendi sahranjen Boško Jugović – jedan od devet Jugovića i obilazak spomenika Krajputaša. Kraći popodnevni odmor. Večera uz muziku po izboru.

IV DAN

Doručak. Slobodno vreme do polaska iz Ivanjice. Poseta manastiru Klisura. Povratak preko Arilja, slobodno vreme u prestonici maline gde je predviđena poseta domu Plavog Anđela (Crkvi Sv. Ahilija), kao i spomeniku malini. Dolazak u mesto polaska u večernjim satima uz usputna zadržavanja po potrebi.

CENA ARANŽMANA : 120 EUR, plaćanje u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Aranžman obuhvata:

- Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u Hotelu Western city u Ivanjici 3 ***

- Ručak u Hotelu Radočelo – klasično usluživanje;

- Ručak na otvorenom na Tičar jezeru- klasično usluživanje;

- Ručak u hotelu Javor u Kušićima – klasično usluživanje,

- 3 večere u nacionalnim restoranima sa muzikom, klasično usluživanje (Npr. Vodopad na Moravici …)

- Vodičke usluge za svo vreme trajanja aranžmana.

- Vožnju brodom po Uvačkom jezeru

Aranžman ne obuhvata:

- Prevoz (može se organizovati za grupe minimum 6 osoba pa nadalje)

- Individualne troškove

- Cena aranžmana se može menjati, a takođe se mogu menjati i sadržaji u programu u zavisnosti od veličine grupe i vremena realizacije.

- Za realizaciju ovog programa potrebno je minimum 6 osoba.