ČUDESNIM DRUMOVIMA RAKIJE I MALINE

Razni putevi vode ka Srbiji... Ali ovoga puta, pove- šćemo Vas na jedan krajnje neobičan put, koji do sada niste pohodili. To je put koji vodi do rakije i maline. Staro pravilo kaže da je, ako neko želi da upozna neku zemlju i njegov narod, neophodno da proba njegovu autentičnu hranu i piće. Zato, krenite sa nama najpoznatijim putevima rakije u zapadnoj Srbiji! U Srbiji se tačno zna od koga je rakija uzeta, jer svaka porodica ima neki svoj sastojak zbog koga je rakija baš tako dobra i specifična. Pozivamo Vas da posetite sa nama neke od familija koje se već vekovima poznaju po rakiji. Tu su Bogdanovići, Zarići i još poneki pridru- žite nam se…

I DAN

Putovanje počinjemo iz Beograda u 7 h. Put nas prvo vodi do Kosjerića i čuvene destilerije Zarić. Obilazak destilerije i degustacija njihovih čuvenih rakija može da počne od “Kraljice”, jedine domaće rakije sa ZAŠTIĆENIM GEOGRAFSKIM POREKLOM, a onda nastaviti sa Medenom, Povlenkom, Nostalgijom, Nirvanom ili našim favoritom najnovijom rakijom od maline Opsesijom. Po obilasku destilerije bi trebalo prošetati malo ovom simpatičnom varošicom na Skrapežu. Slobodno vreme do polaska za Arilje. Po dolasku u Arilje smeštaj je naravno predviđen u nekom od seoskih domaćinstava kod ljubaznih domaćina. Večera uz muziku. Noćenje.

II DAN

Doručak. Posle doručka je predviđena šetnja po prestonici maline, tu ćemo posetiti spomenik malini, jedinstven jer je ovaj kraj najpoznatji po proizvodnji ovog jedinstvenog voća. Slobodno vreme za šetnju još jednom prelepom varošicom Zapadne Srbije. Nastavak putovanja do Milićevog sela, čije su podneblje i klima Božiji dar za proizvodnju šljive i šljivovice. Degustacija Zlatne biserke, rakije proizvedene od probranih sorti šljive koja se proizvodi tradicionalnom tehnologijom i dugogodišnjim čuvanjem u podrumu Biser, a zna se da što je starija - to je i bolja. Posle degustacije krećemo put Kremana gde ćemo uz muziku i jagnjetinu degustirati čuvenu “Carsku viljamovku”, družićemo se do kasnih sati. Smeštaj je naravno predviđen u nekom od seoskih domaćinstava kod ljubaznih domaćina u Kremnima.

III DAN

Doručak. Degustaciju rakije i kraj našeg putovanja po Zapadnoj Srbiji završavamo u selu rakije, u selu šljive. U selu Šljvovca gde se održava i festival rakije čuvena rakijada. Čućete neobičnu priču o selu i njenim meštanima uz degustaciju pa naravno prave domaće šljivovice. Putovanje nastavljamo za Beograd preko Užica. Slobodno vreme za šetnju gradom uz priču vodiča o njegovim znamenitostima. Odlazak do još jednog seoskog domaćinstva porodice Drčelić gde ćemo degustirati koziji sir i jaretinu u mleku i naravno sve zaliti rakijom. Puni utisaka krećemo za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima uz usputna zadržavanja po potrebi. Tajna je u malim tajnama. Jedna od njih je i ljubav hrastovine i rakije. Što je ljubav duža, rakija je bolja. Tu je i kraj našeg druženja, dok vas miris rakije i maline ponovo ne privuče u naše krajeve.

CENA ARANŽMANA : 110 EUR, plaćanje u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate

Aranžman obuhvata:

- Prevoz na navedenoj relacij turističkim autobusima ili mini busevima u zavisnosti od broja prijavljenih putnika;

- Smeštaj na bazi 2 polu pansiona u kategorisanim seoskim domaćinstvima;

- Ručak u seoskom domaćinstvu Drčelić – klasično usluživanje;

- Degustacija voćnih rakija sa zakuskom;

- Vodičke usluge za svo vreme trajanja aranžmana.

Aranžman ne obuhvata:

- Individualne troškove

- Cena aranžmana se može menjati, a takođe se mogu menjati i sadržaji u programu u zavisnosti od veličine grupe i vremena realizacije.

- Za realizaciju ovog programa potrebno je minimum 6 osoba.