IZLETIŠTA

IZLETIŠTABorići
Omiljeno izletište Sjeničana su Borići, mesto udaljeno 1,5 km od Sjenice, okruženo četinarskom šumom. Na izletištu se nalazi hotel Bor, okružen četinarima i pašnjacima, na obali malog veštačkog jezera. Hotel "Bor" nudi udoban smeštaj, domaće specijalitete, a zimi je gostima na raspolaganju ski-staza, sa ski-liftom dužine 300 m.

 
Babinjača

Babinjača je zimsko izletište sa ski liftom i pripremljenim terenima za zimske sportove. Osim staze za alpsko skijanje na Babinjači se nalaze i staze za trčanje na skijama, za šta je Pešterska visoravan, sa svojom nadmorskom visinom i klimom posebno pogodna. 

IZLETIŠTAKamp na Sjeničkom jezeru
Nekoliko kilometara od Sjenice, na obali Sjeničkog jezera nalazi se Kamp u kome provode leto ljubitelji prirode iz cele Srbije. Najveću njegovu draž predstavlja potpuno prirodan ambijent, bez ikakvih suvišnih tragova civilizacije. Crvkut ptica i poneka riba koja se praćakne iz jezera, jedini su zvukovi koje možete čuti u tišini iskonske, netaknute prirode. Kamp se nalazi u srcu Specijalnog rezervata Uvac, nekoliko kilometara uzvodno od kolonije beloglavog supa. U njemu kampuju brojni ribolovci, odmaraju se povremeni posetioci i ponekad se održavaju regate i ribolovačka takmičenja. Ovaj kamp je mesto iz kojeg polaze turističke vožnje uvačkim jezerom. 

Jankov kamen/ Odvraćenica

Do izletišta Odvraćenica, na Goliji, ispod Jankovog kamena, stiže se asfaltnim putem u dužini od 32 kilometra od Novog Pazara ili nešto kraćim makadamskim putem od Sjenice. Turistički centar "Odvraćenica" sarži hotel sa 100 ležajeva u sobama i apartmanima. Za one koji vole da šetaju, na raspolaganju je staza zdravlja, kao i jasno obeležen makadamski put u dužini od 8,6 km koji vodi od hotela do Jankovog kamena, najvišeg vrha Golije.

Kamp na jezeru Markova Ravan koji godišnje poseti od 2-3 hiljade turista jer se nalazi na mestu gde moze da se vidi beloglavi sup, ledena pećina, sedlo, devojačka stena.